لنت از آن دسته لوازم مصرفی به شمار می‌رود که هر چند وقت یکبار نیاز به تعویض دارد. اما انجام کارهایی مانند رانندگی در جاده‌های ناهموار و خاکی، بیش از ظرفیت موتورسوار کردن، ترمزگیری شدید یا ناگهانی، کثیف‌ بودن پیستون‌های ترمز، خرابی کالیپر (تأمین‌کننده نیرو توقف در ترمز) و البته استفاده از لنت نامناسب می‌تواند زودتر از موعد لنت ترمز موتور سیکلت را تمام کند.

شناخت انواع لنت ترمز موتور سیکلت به شما کمک کرده تا بهترین لنت را متناسب با نوع موتورسیکلت خود انتخاب کنید تا هزینه‌های مصرفی شما کاهش و طول عمر موتور افزایش پیدا کند. در این مطلب از مجله کبیرموتور به بررسی انواع لنت ترمز موتور سیکلت پرداخته، علائم خرابی لنت ترمز و نحوه تعویض لنت ترمز موتور سیکلت را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد. همراه ما باشید.

همچنین برای خرید محصولات کبیر موتور با شرایط ویژه می‌توانید روی لینک‌های زیر کلیک کنید:

لنت ترمز موتور سیکلت چیست؟

«لنت ترمز‌ت تموم شده!!!»؛ این جمله‌ایست که شاید بارها شنیده باشید اما ندانید دقیقا این قطعه کجاست، وظیفه‌اش چیست یا چرا تمام می‌شود؟

در پاسخ به سؤال «لنت ترمز موتور سیکلت چیست؟» می‌توان گفت که «لنت ترمز موتور سیکلت قطعه‌ای درون سیستم ترمز است که مستقیما بر روی توقف موتور تأثیر می‌گذارد. هنگامی‌که موتور سوار اهرم ترمز را فشار می‌دهد، لنت با ایجاد اصطکاک بر روی دیسک (صفحه ترمز) جلوی حرکت چرخ‌ها را گرفته و باعث توقف کامل موتورسیکلت می‌شود.»

پیشنهاد می‌کنیم هر 3 ماه یک‌بار ضخامت لنت ترمز موتور سیکلت را چک کرده و در صورت نیاز تعویض کنید. لنت ترمز موتور سیکلت معمولا بین 4000 تا 6000 کیلومتر تمام شده و نیاز به تعویض دارد؛ البته این مورد به شرایط استفاده از موتور، نوع لنت (دیسکی یا کاسه‌ای بودن)، جنس لنت، لنت ترمز عقب یا جلو بودن و موارد دیگر بستگی دارد.

انواع لنت ترمز موتور سیکلت کدامند؟

در گذشته لنت ترمز موتور سیکلت از موادی معدنی که نسبت‌ به حرارت یا آتش مقاوم بودند ساخته می‌شد؛ این مواد معدنی آزبست یا همان پنبه‌نسوز نام داشت. اما به مرور زمان متوجه شدند هنگامی‌که ذرات این مواد معدنی در هوا پراکنده می‌شود، عوارض ناخوشایندی برای محیط زیست و شهروندان (انواع اختلالات تنفسی و سرطا‌ن‌های ریوی) به همراه دارند. به همین دلیل لنت‌های ساخته شده از آزبست کنار رفته و جای خود را به انواع دیگری از لنت‌ها داده‌اند.

در حال حاضر انواع لنت ترمز موتور سیکلت در 3 دسته کلی قرار می‌گیرد:

1. لنت‌ ترمز سرامیکی

این لنت‌ها از ترکیب براده‌های مس با خاک رس ساخته شده و در مقایسه با دیگر لنت‌ها مقاومت بیشتری دارند. لنت ترمز سرامیکی در هر آب‌و‌هوایی به خوبی عمل کرده و سر‌و‌صدای کمتری تولید می‌کند.

از آنجایی که لنت ترمز موتور سیکلت جز اقلام پر مصرف موتور به‌حساب می‌آید، استفاده از این نوع لنت گران قیمت برای بسیاری از افراد به‌صرفه نبوده و هزینه زیادی را به آنان تحمیل می‌کند.

*نکته*: لنت ترمز سرامیکی بیشتر در موتورهای مسابقه‌ای کاربرد دارد.

بیشتر بخوانید؛ انواع کلاس موتور سیکلت

2. لنت ترمز ارگانیک

این نوع از لنت ترمز موتور سیکلت، علاوه‌بر صدای کمی که تولید می‌کند، آسیبی هم به محیط زیست نمی‌رساند. اما عملکرد این نوع از لنت‌ها در دمای بالا بسیار ضعیف شده و بوی بدی تولید می‌کنند. توصیه می‌کنیم از لنت ترمز ارگانیک در شرایط آب‌و‌هوایی سرد و موتور‌های سبک (در مصارف شهری بدون گرفتن ترمز‌های ناگهانی و پیمودن مصافت‌های طولانی) استفاده کنید.

3. لنت ترمز نیمه فلزی

لنت ترمز نیمه فلزی در هر شرایط آب‌ و هوایی به خوبی عمل می‌کند. این لنت‌ها آسیبی به محیط زیست نمی‌رسانند و علاوه بر صدای کمی که دارند، می‌توانند تعادل خوبی برقرار کنند. اما مهم‌ترین مزیت آن‌ها قیمت پایین‌ترشان نسبت به لنت‌های سرامیکی است.

انواع لنت ترمز موتور سیکلت

نشانه‌های تمام شدن لنت ترمز چیست؟

اگر در هنگام رانندگی صدای جیغی مانند کشیده شدن دو آهن به‌ روی هم به‌گوش رسید یا پدال ترمز را فشار دادید اما زمان زیادی طول کشید تا موتور توقف کامل داشته باشد، احتمال زیاد لنت ترمز موتور سیکلت شما تمام شده و باید در اولین فرصت اقدام به تعویض آن کنید.

از دیگر نشانه‌های تمام شدن لنت ترمز موتور سیکلت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضخامت لنت ترمز از 2 میلی‌متر کمتر شده باشد.
  • پدال (اهرم) از قبل نرم‌تر شده و موقع فشردن آن، پا بیش از حد پایین می‌آید.
  • بیشتر از سه ماه از تعویض لنت ترمز موتور سیکلت می‌گذرد.

بیشتر بخوانید؛ علت ریپ زدن موتور سیکلت انژکتوری

تعویض لنت ترمز موتور سیکلت چگونه انجام می‌گیرد؟

اگر از ساییدگی لنت‌ها مطمئن بودید و مناسب‌ترین لنت را برای موتور سیکلت خود انتخاب کردید، بهتر است دست به کار شوید:

1. چرخ‌ها را جدا کنید

برای این کار کافیست ابتدا پیچ تنظیم ترمز را شل کرده و مهره را درآورید. سپس با فشار دادن اهرم ترمز به سمت عقب و حرکت‌دادنش به سمت بالا، می‌توانید میله را پیاده کنید. حالا چرخ به راحتی جدا می‌شود.

*نکته*: در بعضی موتور سیکلت‌ها روی چرخ‌های جلو کابل سرعت‌ سنج دارند که باید پیش از درآوردن چرخ، آن را جدا کنید.

2. لنت‌های مصرف‌شده را درآورید

سعی کنید بدون هیچ فشاری‌، یک طرف لنت را به سمت بالا تکان دهید تا فنر آزاد شود.

پس از برداشتن لنت قدیمی، صفحه پشتی را با یک پاک‌کننده ترمز به خوبی تمیز کنید.

نحوه تعویض لنت ترمز موتور سیکلت

3. لنت تازه را وصل کنید

فنر‌ها را آنقدر پایین کشیده تا به حالت اول خود برگردند و سپس لنت جدید را به چرخ وصل کنید.

4. کاسه ترمز را تمیز کنید

با یک پارچه تمیز به آرامی کاسه ترمز را تمیز کنید. نیاز به استفاده از مواد خاصی نیست فقط مراقب باشید آسیب به چیزی نرسد.

5. قطعات را به حالت اولیه خود برگردانید

چرخ و میله ترمز را در جای خود قرار داده و پیچ و مهره‌ها را سفت کنید.

در این مرحله، باید تا زمانی که روی چرخ  احساس کشش کردید به سفت کردن مهره ادامه دهید. به محض احساس کشش، می‌توانید مهره را کمی شل کنید تا ترمز تنظیم شود.

خرید موتور سیکلت از کبیر موتور

با خرید از کبیرموتور، شما یک موتورسیلکت باکیفیت و مطمئن انتخاب می‌کنید. محصولات ما با توجه به استانداردهای جهانی تولید شده‌اند تا سفری ایمن و لذت‌بخش را برای شما فراهم کنند. همین امروز از محصولات متنوع ما دیدن کنید و تجربه‌ای متفاوت را در کنار پشتیبانی حرفه‌ای تجربه کنید!

همچنین برای خرید قسطی موتور می‌توانید به سایت کبیر موتور مراجعه کنید. ما با فراهم کردن شرایط خرید اقساطی همراه شما هستیم تا هرچه زودتر موتوری که دوست دارید را تهیه کنید. برای دیدن محصولات کبیرموتور می‌توانید روی لینک‌های زیر کلیک کنید:

کلام پایانی؛ نقش لنت ترمز موتور سیکلت در افزایش طول عمر موتور و سلامت راکب

در این مطلب سعی کردیم به «لنت ترمز موتور سیکلت چیست؟» پاسخ داده و انواع لنت ترمز موتور سیکلت را بررسی کنیم. همچنین بهترین زمان تعویض لنت ترمز، عوامل آسیب‌رسان به آن‌ و نحوه تعویض لنت ترمز موتور سیکلت را معرفی کرده تا شما موتور سواران گرامی را به طور کامل با این قطعه مهم و حساس آشنا کنیم.

در پایان نیز به خاطر داشته باشید که نشانه‌هایی از قبیل شنیدن صدای ناهنجار در زمان ترمز گرفتن و نرم شدن بیش از حد پدال ترمز از تمام شدن ترمز خبر می‌دهد و باید هر چه سریعتر برای تعویض آن اقدام کنید.

امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید واقع شود. اگر هنوز درباره این موضوع سؤال دارید حتما آن را در کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.